Prinsjesbrood

En dan op veler verzoek het recept van …. prinsjesbrood
 
 
Benodigdheden :
  • 150 gram blauwe rozijnen
  • 2 eieren
  • 150 gram bruine bastardsuiker
  • 75 gram boter
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 250 gram appelmoes
  • 75 gram walnoten
  • 4 theelepels bakpoeder
  • 0.5 theelepel zout (kan weggelaten worden)
  • 250 gram tarwebloem

Verder :

  • 1 mengkom
  • 1 mixer
  • 1 spatel
  • 1 cakevorm
  • 1 voorverwarmde oven op 175 graden 

Bereiding :

doe alles behalve de walnoten en de rozijnen in de mengkom en mix het geheel tot een gladde egale massa is onstaan, daarna de walnoten en de gewassen rozijnen erbij doen en het geheel goed mengen met de spatel. Als het geheel goed gemengd is, het cakebeslag in in de beboterde cakevorm en dan 60 minuten de oven in. Na de 60 minuten even met een satehprikker controleren of de cake gaar is. Indien nodig nog iets langer in de oven. Nadat het prinsjesbrood gaar is het geheel in de oven af laten koelen.

 

Eet smakelijk

 

 

Richard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s