Berlijn 3-4-5 Augustus

Hallo allemaal,
 
 
Het is al weer een tijdje geleden dus nu maar weer wat op het weblog plaatsen.
 
Zoals de titel al zegt zijn we 3-4-5 augustus in Berlijn geweest.
 
3 augustus om 4 uur opgestaan, wat gerommeld in huis en om 5.20  de auto in op weg naar Berlijn. De wijk uit de A6 op en daarna de A27. Het is nog vroeg dus alles gaat erg vlotjes. de kamt de Stichtse brug en toen ……. had de auto er geen zin meer in. 120km per uur was alles wat er uit te persen was. De auto aan de kant en de pechdienst gebeld. Na 45 minuten was die er. Even aandachtig onder de kap gekeken, maar hij kon niks doen en omdat de auto nog reed mocht hij hem ook niet afslepen. Dus maar naar de garage in Utrecht gereden zodat die de autocomputer uit kon lezen. Uiteraard gaat de garage pas om 8.00 open dus dat was wachten voor de deur. Na enig aandringen omdat ze niks wilden doen hebben ze de auto toch maar aan de computer gehangen om tot de conclusie te komen dat injector #5 defect was en vervangen moest worden. Uiteraard was het onderdeel niet op voorraad. En dan nu de grootste grap … U kunt er gewoon mee rijden hoor, als het probleem zich weer voordoet gewoon even aan de kant de motor uit en na een paar minuten opnieuw starten, dan doet hij het weer …
 
Dus om 9 uur uit Utrecht vertrokken naar Berlijn. De rit verliep voor de rest probleemloos, alleen was het wat drukker dan vroeg in de ochtend. Om 4 uur kwamen we in Berlijn aan en dus direct door naar ons hotel.
Het hotel lag lekker in het centrum in een zijstraat van de Kurfursterdamm. Koffers uitgeladen en dus …. lekker de stad in gelopen, De winkels waren lekker lang open dus genoeg te zien en her en der een terrasje gepakt.
‘s-Avonds met vrienden lekker uit eten bij een leuk Balkan restaurant.
 
De volgende dag ook weer lekker de stad in en daarna een sight-seeing toer gemaakt door Berlijn. Dat hadden we nog nooit gedaan dus we dachten … laten we dat eens doen. Nadat we ons in ons hotel opgefrist hadden zijn we bij onze vrienden de katten gaan bekijken. We konden ons bedwingen en dus hebben we niks gekocht. Na de koffie en een boel geklets naar de griek voor een "hapje en een drankje".
Uiteraard laat naar bed, en de volgende ochtend vroeg uit bed.
 
Op zondag zijn de winkels dicht dus konden we dat doen wat al langer op de lijst stond, Naar de dierentuin om Knut te kijken. De voordeur van de dierentuin stond afgeladen met mensen die er in wilden, maar gelukkig wisten we de achterdeur (eigenlijk is dat de oude hoofdingang) en daar waren maar 2 mensen voor ons dus lekker snel naar binnen. Het is een grote dierentuin dus het was er niet druk. Van allerlei beesten gekeken terwijl we op zoek waren naar Knut. Uiteindelijk vonden we hem en meteen maar een paar foto’s gemaakt. Ondanks dat hij al 8 maanden is is hij nog erg shattig.
 
Tegen enen zijn we weer naar huis gegaan. De terugreis ging ook lekker rustig en helaas tegen 7 uur zat het er weer op.
 
Het is ons goed bevallen en de plannen voor de volgende trip zijn alweer gemaakt.
 
Voor foto’s kunnen jullie onder de fotoalbums kijken naar het album met de naam "Berlijn 3-4-5 augustus"
 
 
Anneke & Richard

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s