14-15-16 September

Hallo allemaal,
 
Anneke was op 16 September jarig, dus hadden we wat te vieren. Ter gelegenheid hiervan zijn we naar Berlijn geweest. Wij vinden dit een fantastische stad en is ook nog eens makkelijk bereikbaar.
Het hotel wat we uitgezocht  hadden was "Berlin Berlin". Dit hotel is redelijk in het centrum dus alles is weer te voet berijkbaar.
 
Op vrijdag zijn we naar Berlijn gereden. In de middag aangekomen en daarna maar meteen de stad in Verhit. Er was een aziatisch Festival bij de Gedaechtniskirche. Daar zijn we even langs de kraampjes gelopen en al meteen een kadootje voor Reina gespot Uitgestoken tong. Daarna lekker op ons vaste terrasje gezeten in het avondzonnetje. Tegen 6-en weer terug naar het hotel omdat we met Ines en Andre hadden afgesproken om te gaan eten. Tegen acht uur werden we opgehaald en zijn we heerlijk bij de Joegoslaaf gegeten. Daarna zijn we nog even bij Union Jack langsgeweest en een Caol Ila gedronken. Omdat het al in de late uurtjes liep daarna maar weer terug naar het hotel en lekker naar bed.
 
Zaterdag redelijk op tijd opgestaan om te gaan ontbijten. We hadden besloten richting het Sony Center bij de Potzdammer Platz te lopen en daar wat te eten. Het werd Alex. Hier kun je lekker ontbijten en is volgens het All-you-can-eat principe dus het werd een heerlijk uitgebreid ontbijt. Daarna weer doorgelopen naar de Friedrichstrasse om checkpoint Charlie te bekijken. (dit is wel een erg klein huisje) en natuurlijk alle winkels even bekeken. Aan keus geen gebrek in deze buurt, en gelukkig zijn het allemaal ook leuke "budget"  winkels Knipoogje.
 
Daarna chocolademelk drinken bij Fassbender & Rausch. Extreem lekkere chcolade hebben ze daar en de chocolademelk is overheerlijk. We hebben besloten dat dit een absolute must is voor iedereen die naar Berlijn gaat.
Vervolgens zijn we via de Brandenburger Tor en de Siegessaule weer terug naar het hotel. Dit was een wandelingetje van 9.00 tot 17.30. dus wel een lekker stuk gelopen. Het weer was gelukkig wel fantastisch dus beter was niet mogelijk.
‘s-Avonds nog lekker italiaans gegeten met Ines & Andre en vervolgens moe maar voldaan naar het hotel.
 
Zondags hebben we weer lekker ontbeten bij Alex, alleen zijn we dit keer wel met de auto gegaan. Na het ontbijt naar de Strasse des 17 Juni gereden want daar was een "flohmarkt". Daar hebben we 3 uurtjes rondgelopen. Vervolgens moesten we helaas weer terug naar Nederland. De terugreis ging eigenlijk heel voorspoedig, geen files of andersoortige vertragingen, dus we waren om een uur of acht weer terug.
 
 
Groeten,
 
 
Richard

1 thought on “14-15-16 September

  1. Wat een heerlijk verhaal weer Richard…..Heb er weer van genoten….Goh, jullie maken mij nu wel heel nieuwsgierig hoor hihihi  Liefs Reina

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s